Vad kostar ett ESTA?

ESTA-avgifter

I september 2010 beslöt USA:s inrikessäkerhetsdepartement att införa en ESTA-avgift på 14 USD. Sedan dess har resenärer från länder som deltar i visumfrihetsprogrammet behövt betala denna summa för en ESTA-ansökan om att besöka USA.

Vad kostar ett ESTA?

Sedan september 2010 tar USA:s inrikessäkerhetsdepartement ut en avgift på 14 USD för en ESTA-ansökan. Resenärer från länder som får delta i visumfrihetsprogrammet måste betala denna ESTA-avgift för varje ansökan om att besöka USA.

Avgiften tas inte ut per inresa, utan per ESTA-ansökan. Kostnaden är densamma för vuxna, barn, studenter, pensionärer o.s.v.

Men om du väljer att använda vår hjälpsamma tjänst och ansöka om ditt inresetillstånd till USA på ESTA-Application-usa.uk så tar vi ut 88 USD, där de 14 USD som går till de amerikanska myndigheterna ingår.

Om du får avslag återbetalar vi dock hela summan ifall du fyller i ett återbetalningsformulär.

Måste jag betala ESTA i dollar?

Även om det rör sig om en amerikansk myndighet måste avgiften inte nödvändigtvis betalas i dollar, utan kan även betalas i euro. Priset beror på rådande valutakurs men ligger runt 12 euro.

Om du lämnar in din ESTA-ansökan genom oss debiteras du i amerikanska dollar.

 
Vad kostar ett ESTA?

Varför måste jag betala mer hos ESTA-Application-usa?

När du ansöker om ESTA-godkännande på ESTA-Application-usa är du inte bara på den säkra sidan utan får också många fördelar! Vårt ansökningsformulär är lättbegripligt så att du inte ska ha några problem med att fylla i det.

Dessutom kontrollerar vi att varenda ansökan är korrekt och fullständig innan vi skickar in den till de amerikanska myndigheterna. Om vi upptäcker ett fel kontaktar vi dig genast för att undvika ett onödigt avslag.

När din ansökan har godkänts får du en bekräftelse via e-post så att du inte hela tiden behöver kolla din ESTA-status.

För dessa tjänster tar vi ut en avgift som börjar på 88 USD och beror på valt paket, vilket dock redan inkluderar avgiften till de amerikanska myndigheterna.

 

Vad kostar det att uppdatera mitt ESTA?

Resenärer som då och då måste göra ändringar i sitt befintliga ESTA – t.ex. byta adress i USA – behöver inte betala någon avgift för att göra detta. Uppdatering av ditt ESTA kostar inget!

 

Om du däremot behöver ändra dina passuppgifter (nummer eller datum) eller dina personuppgifter (namn, födelsedag, födelseort o.s.v.) måste du ansöka om ett nytt ESTA-godkännande. Om ditt förra ESTA godkändes borde du inte ha några problem med din nya ansökan.

 

Om du ansöker om ett nytt ESTA-godkännande och ditt föregående fortfarande är giltigt ska du helt enkelt strunta i meddelandet om att du redan har ett giltigt ESTA. Bekräfta bara att du vill ansöka om ett nytt ESTA. Så snart det har godkänts raderas ditt gamla ESTA.

För att vara på den säkra sidan, skriv ut ditt nya ESTA-godkännande och ha med dig det när du reser in i USA.

Då detta är ett nytt ESTA måste du betala en ny avgift.

Vad kostar en ändring av ESTA?

Om du begick ett misstag eller skrev fel i din ESTA-ansökan via The American Dream, om du t.ex. stavade namnet fel eller skrev fel passnummer, och du inser detta först efter att du har fått godkännandet från oss, kontakta oss omedelbart!

För en avgift på 40 USD, som redan inkluderar 14 USD till de amerikanska myndigheterna, skickar vi in en ny ESTA-ansökan åt dig varmed vi raderar den felaktiga versionen.

Måste jag betala avgifterna vid varje inresa?

Avgifterna för ESTA ska betalas per ansökan och inte per inresa! När du väl har ett ESTA-godkännande får du stanna i USA under max 90 dagar åt gången. Återinresa från grannländer som Kanada och Mexiko är heller inget problem under den här tiden.

ESTA är i princip giltigt i 2 år eller tills ditt pass går ut – beroende på vad som kommer först.

Hur betalar jag för mitt ESTA?

ESTA-avgiften ska betalas när du ansöker om ESTA-godkännande på nätet. Godkännandet av din inresa behandlas bara efter att betalning har mottagits. Man kan bara betala med bankkort eller via PayPal på den amerikanska tullens och gränsskyddets officiella webbplats.

Vid bokningar genom en resebyrå kan avgiften också betalas med resebyråns kollektiva kreditkort. Betalning kan också ske genom tredje part, såsom släktingar eller vänner.

Vid gruppansökningar till ESTA måste man betala varje gång man ansöker.

Om du beslutar dig för att skicka in din ESTA-ansökan genom ESTA-Application-usa kan du välja mellan följande betalalternativ:

  • Credit card
  • PayPal
  • Giropay
  • Apple Pay
  • EPS
  • Sofort

ESTA nekades – Får jag tillbaka mina pengar?

Ja, vi erbjuder full återbetalning av serviceavgiften. Fyll i återbetalningsformuläret för en återbetalning.

Finns det några rabatter på ESTA?

Den här avgiften måste betalas oberoende av den sökandes finansiella situation. Det finns heller inga rabatter på ansökningar i grupp – var och en måste betala avgiften.

Kan jag betala ESTA utan bankkort?

Ja, du kan betala din ESTA utan ett bankkort. Du kan förutom kortbetalning även betala med PayPal.

Kan jag betala ESTA med PayPal?

Ja, vi erbjuder PayPal som ett betalalternativ vid en ansökan om ESTA